به گزارش روابط عمومی وامور فرهنگی این اداره کل، محمد کیخا با ذکر این مطلب افزود: رشته سوزندوزی ترکمن جزو رشته های درحال منسوخ شدن بود که با پژوهش های صورت گرفته و دوره های آموزشی که با حضور معدود هنرمندان باقیمانده این رشته برگزار شد هم اکنون یکی از رشته های پرطرفدار صنایع دستی استان گلستان است.
به گفته وی عمده مراکز تولید محصولات سوزندوزی ترکمن درشهرستان های آق قلا، ترکمن، گرگان، گنبد کاووس، کلاله است که از ابتدای سال 1380 تاکنون بیش از دوهزار نفر دراین رشته آموزش دیده و خوشبختانه از این تعداد 1000 هنرمند منحصراً از محل این رشته بیمه شده و شغل اصلی آن ها رشته سوزندوزی ترکمن است.
کیخا هم چنین خاطر نشان کرد: برخی از محصولات سوزندوزی ترکمن نیز درسال 91 موفق به دریافت نشان ملی مهر اصالت شدند.
وی با اشاره به دیگراقدامات انجام شده توسط این معاونت پیرامون رشته سوزندوزی ترکمن یادآور شد: طی سال های گذشته توسط بخش تحقیقات وپژوهش این معاونت، استاندارد سازی ابزار رشته سوزندوزی ترکمن انجام شده و استانداردسازی مواد اولیه این رشته نیز درسال جاری درحال انجام است و مستند نگاری رشته مذکور نیز توسط واحد تحقیقات وپژوهش معاونت به اتمام رسیده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان درپایان تصریح کرد: با توجه به این که سند چشم انداز ارزش افزوده صنعت گردشگری استان گلستان طی سال گذشته آماده شده و ارزش افزوده تولیدات وخدمات سه محور اصلی این صنعت شامل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به طور کامل تعیین گردیده است ما امیدواریم تا پایان سال 94 swt رشته سوزندوزی ترکمن اجرایی شود. بدین معنی که براساس سند مذکور و توجه به نقاط قوت و فرصت های موجود در این رشته برنامه عملیاتی ارتقای همه جانبه وپایدار این رشته تنظیم شده و شاهد آینده خوبی برای رشته سوزندوزی ترکمن باشیم.
هم اکنون دراستان گلستان بیش از 10 نوع سوزندوزی ترکمن، سیاه دوزی(روستای شاهکوه شهرستان)، قزاق دوزی، سوزندوزی بلوچ، سوزندوزی کتول وشاخه های مرتبط رواج دارد.
انتهای پیام/